“Mereka Yang Positif Bukan Penjen4yah” – Radin Era

Pengacara dan penyampai radio Era ternyata tidak menyokong dengan tingkah laku segelintir masyarakat yang menganggap mereka yang positif C0vid-19 seperti penjen4yah.

Pendapatnya mungkin berkaitan dengan banyak perkara neg4tif yang diperkatakan kepada mereka yang positif dengan wab4k ini termasuklah kepada teman selebritinya, Alif Satar yang disahkan positif ketika di lokasi penggambaran dan membuat persembahan dalam satu program TV sehingga ramai artis lain ‘terpaksa’ membuat ujian C0vid.

Malah ada segelintir netizen yang turut menyebutnya sebagai ‘k1uster Alif Satar’.

“Positif C0vid 19 Bukan Penjen4yah. Kini terlalu ramai masyarakat yg sudah terkesan apabila mereka disahkan positif c0vid19 sehingga ada yang diha1au keluar dari rumah.

Keluarga dan kenalan terdekat pes4kit c0vid19 pun terkesan apabila dipu1aukan oleh masyarakat,” tulis Radin pada satu entri di Instagram miliknya.

Menurut Radin, sudah tiba masanya masyarakat membuka mata dan berhenti menjadi negatif terhadap mereka yang dij4ngkiti w4bak yang melanda seluruh dunia ini.

“Sepatutnya masyarakat beri sok0ngan moral kerana tiada siapa yang minta untuk terkena pendamik ini.

“Jangan pinggirkan mereka, mereka perlu sokongan kita,” tulis Radin lagi sambil turut mengucapkan semoga cepat sembuh kepada Alif Satar dan semua pes4kit positif C0vid-19.


Kenyataan Radin itu turut dipersetujui oleh ramai netizen lain yang turut meninggalkan komen pada entrinya itu.

 

 

Sumber:  Gempak, Ig @radin_era

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*