Artis Mula ‘Pamer’ Uniform Masing-Masing Sejak Ten tera Turun Bantu Polis. Sherry Al-Hadad Paling Win!

Umum tahu, kerajan telah melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan 14 Hari bermula 18 Mac sehingga 31 Mac 2020. Namun, ,masih ramai yang tidak mematuhi arahan yang dikeluarkan Perdana Menteri itu.

Oleh hal yang demimikian, Jumaat lalu, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memaklumkan bahawa anggota ten tera (ATM) akan mula membantu pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam melaksanakan perintah Kawalan Pergerakan.

Perkara tersebut telah mendapat sambutan baik dan apa yang menarik yang ramai, golongan selebriti mula memuat naik entri mereka berpakaian seragam ala ten tera di Instagram masing-masing.

Mereka memuat naik foto berpakain seragam ala ten tera bersama kepsyen menasihati rakyat Malaysia supaya mematuhi peraturan yang telah ditetapkan bagi mencegah v1rus Covid- 19 daripada terus merebak.

 

Dpat dilihat selebriti-selebriti tersebut berkongsi foto memakai pakaian ala tentera dengan pelbagai gaya dan aksi. Namun, Sherry Al-Hadap telah mencur1 perhatian ramai apabila memuat naik gambarnya memakai seragam pengawal keselamatan.

Semoga dengan adanya bantuan daripada pihak ten tera, rakyat Malaysia akan lebih mematuhi perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan demi keselamatan bersama.

Sama-sama kita duduk di rumah.

 

 

 

Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*