Tubuh Kristal X, Ini Penjelasan Lan Solo

Terdahulu, Lan meneruskan karier seni secara solo mulai hujung tahun 2017 dan menggunakan nama Lan Solo.

Terbaharu, Penyanyi Lan Solo telah menubuhkan kumpulan baru iaitu kristal X dimana ahli kumpulan tersebut disertai anggota asal kumpulan Kristal iaitu Ezal dan Ainul.

Lan memaklumkan bahawa penubuhan Kristal X ini sama sekali tiada niat untuk mewujudkan perasaan m4rah mana-mana pihak, sebaliknya kumpulan ini bertujuan untuk membantu rakan-rakannya meneruskan kelangsungan hidup.

“Saya tiada niat untuk mewujudkan perasaan m4rah mana-mana pihak, sebaliknya, penubuhan kumpulan ini bertujuan untuk membantu rakan-rakan saya meneruskan kelangsungan hidup.

Tambah Lan lagi, mereka sama-sama mencari rezeki dalam industri hiburan, jadi mereka perlu guna kreativiti yang ada untuk terus berkarya.

“Kami sama-sama cari makan dalam industri hiburan, jadi, kami harus gunakan kreativiti yang ada dalam diri untuk terus berkarya,” kata Lan ketika ditemui di majlis pelancaran single rasmi Kristal X iaitu Seragam Hitam Versi 2020 di Red Box Karaoke, The Gardens Mall, Kuala Lumpur semalam.

Walaupun sudah ada kumpulan baru, Lan mengatakan bahawa dia masih sayangkan kumpulan Kristal yang lama, namun buat masa ini, dia tidak boleh bekerjasama dengan salah seorang anggota kumpulan itu.

“Saya masih sayangkan kumpulan Kristal yang lama, cuma buat masa sekarang, saya tidak boleh bekerjasama dengan anggota kumpulan itu.

Lan turut mendedahkan bahawa pelancaran Seragam Hitam Versi 2020 yang dinyanyikan semula ini adalah bersempena ulang tahu ke-20 kumpulan Kristal.

“Penubuhan Kristal X dan pelancaran Seragam Hitam Versi 2020 yang dinyanyikan semula ini adalah bersempena meraikan ulang tahun ke-20 kumpulan Kristal,” tambahnya.

Selain Lan, Ezal dan Ainul, Kristal X juga menampilkan Napi selaku pemain dram jemputan.

“Saya dan rakan yang lain telah bersepakat untuk tidak terikat dengan band ini semata-mata, kami perlu bersikap realistik dan mempertimbangkan aspek kehidupan sekarang yang perlu banyak melakukan kerja untuk mencari rezeki,” ujarnya lagi.

 

 

Sumber: Gempak, Ig Lan Solo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*