“Saya percaya apa yang jadi bukan datang kosong, tapi…” Naim Daniel anggap itu semua sebagai teguran daripada Allah

Penyanyi Naim Daniel atau sebenarnya Muhammad Naim Daniel bin Baharin sebelum ini pernah terpalit dengan kontr0versi melibatkan pemilikan lagu berjudul Sumpah.

Walaubagaimanapun, Naim Daniel, 23, berkata dia perlu hadapinya dengan tenang dan ambil perkara itu secara positif.

Tambah Naim lagi, dia menganggap isu yang berlaku itu sebagai teguran daripada Allah untuk memperbaiki kekurangan dirinya supaya menjadi yang lebih baik.

“Bagi saya, apa saja yang berlaku kita kena hadapi dengan tenang. Sebab itu, saya sentiasa mahu berkongsi dan sebarkan perkara yang positif.

Dayana membuat tuntutan mendaftar semula lagu Sumpah sebagai karya bersama.

“Isu itu juga tidak menjejaskan imej saya. Malah, saya melihat semakin ramai orang mendoakan yang baik-baik saja.

“Saya percaya apa yang jadi bukan datang kosong, tapi Allah nak tunjuk sesuatu yang kurang pada kita untuk belajar menjadi yang lebih baik,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, isu pemilikan Sumpah terus berpanjangan apabila bekas kekasih Naim iaitu Dayana Emerda membuat tuntutan mendaftar semula lagu itu sebagai karya bersama.

Keme1ut antara mereka timbul selepas lagu ciptaan Naim dan Omar K itu diumumkan sebagai juara Anugerah Juara Lagu 34 pada 9 Februari lalu.

Menerusi laporan mStar pada 29 Februari lalu, Naim dan pihak syarikatnya WPW Entertainment tetap dengan pendirian untuk meminta Dayana menghantar segala bukti melalui kiriman emel.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Sembah ini memberitahu dia enggan membiarkan kontr0versi itu menganggu perjalanan karier seninya.

“Alhamdulillah, selepas AJL saya melihat seakan-akan semua pihak merestui apa yang saya lakukan. Masih banyak lagi yang saya perlu belajar dan explore.

“Saya sangat bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang. Saya hanya ingin teruskan kehidupan yang lebih baik selepas ini.

“Saya mahu menghargai semua peminat yang banyak menyokong saya selama ini,” ujarnya.

 

 

Sumber: Mstar, Ig Naim Daniel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*