“Untuk mendirikan rumah tangga itu impian setiap lelaki…” – Syafiq Kyle

Pelakon popular, Syafiq Kyle atau nama penuhnya Mohd Syafiq Shamim bin Abdul Razak akui ada ada niat untuk mendirikan rumah tangga. Menurut Syafiq dia masih dalam proses mempersiapkan dirinya ke arah itu.


Seperti sedia maklum, Syafiq sudah menjalinkan hubungan cinta dengan pelakon, Mimi Lana sejak lima tahun lalu. Ramai menjangkakan mereka akan berkahwin tahun ini.

Walaubagaimanapun, Syafiq yang kini berusia 27 tahun menjelaskan dia masih belum ada perancangan untuk berkahwin dalam masa terdekat disebabkan faktor jadual kerjayanya yang tidak menentu.


“Untuk mendirikan rumah tangga itu impian setiap lelaki dan saya pun ada memasang impian dan niat itu.

“Malah, keluarga saya pun selalu menasihati kalau berkawan dengan wanita, jika tak ada duit nak berkahwin kena pasang niat berkahwin. Tapi itulah, sampai sekarang tak kahwin-kahwin lagi…

“Mungkin sebab jadual kerjaya masing-masing. Baik saya mahupun pihak wanita, kami hormati waktu masing-masing.

“Malah, keluarga pun menyerahkan kepada kami untuk memilih memandangkan kerjaya dalam bidang ini (lakonan) pun tidak menentu,” jelasnya.


Syafiq ketika ditemui pertunjukan fesyen Summeraya 2020 Rico Rinaldi di GMBB Kuala Lumpur mengakui sentiasa mempersiapkan diri untuk bergelar ketua keluarga.

“Apa yang saya perlu buat ialah mempersiapkan diri saya terlebih dahulu untuk menjadi ketua keluarga dan suami.

“Malah, saya juga perlu melunaskan tanggungjawab saya sebagai seorang anak yang bertanggungjawab sebelum menjaga anak orang. Itu lebih penting daripada fikir soal bila nak kahwin,” tambah Syafiq.


Syafiq kini sedang sibuk dalam pembabitan bersama pereka fesyen Rico Rinaldi yang merupakan usahasama pertama mereka dalam menghasilkan rekaan baju lelaki yang kasual dan selesa digayakan bukan hanya lebaran tetapi juga acara lain.

“Saya terlibat dengan pemilihan fabrik dan beberapa rekaan untuk koleksi ini. Sememangnya kerjasama dengan Rico Rinaldi memang saya nanti-nantikan sejak lama,” ujarnya.

 

 

 

Sumber: Gempak, Ig Syafiq Kyle

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*