Maya Karim teruja, impian nak bekerjasama Khir Rahman akhirnya tercapai

Pelakon popular Maya Karim kini kembali muncul dalam filem Bulan & Pria Terhebat yang bakal ditayangkan pada 12 Mac ini terbitan bersama Astro Shaw, Nizra Entertainment dan Skop Production.


Menurut Maya, dia akui gembira kerana akhirnya dapat bekerjasama dengan pelakon Khir Rahman dalam filem tersebut. Tambah Maya lagi, dia sudah lama menyimpan hasrat untuk berlakon dengan Khir tetapi tidak kesampaian.

“Khir seorang pelakon yang hebat saya gembira dapat bergandingan dengannya dalam filem ini.

“Khir juga memberitahu dia sudah lama hendak bekerjsama dengan saya sejak saya menceburi bidang ini lagi.

“Tapi baru kini kami berpeluang berlakon bersama,” ujar Maya kepada Gempak.


Selain Maya dan Khir, , Nizra Entertainment dan Skop Production itu turut dibintangi oleh Zahirah Macwilson, Zizan Razak, Alif Hadi, Bell Ngasri, Didie Alias, Aprena Menrose, Sein Qudsi, Rashid Ishak dan ramai lagi.

Ditanya mengenai pengalaman pertamanya bersama Khir, Maya akui ia menyeronokkan.

“Saya dan dia dalam filem ini mempunyai watak yang berbeza tetapi kami digandingkan bersama untuk satu misi.

“Saya membawa watak seorang yang serius manakla Khir dalam filem ini sangat kelakar dan dalam masa yang sama berkarisma.


“Saya terhibur sepanjang penggambaran itu,” katanya lagi.

Secara ringkas Bulan & Pria Terhebat mengisahkan Bulan (Zahirah Macwilson) merupakan pelatih di dalam pasukan tentera khas Indonesia menyeludup masuk ke dalam sindiket pemerdagangan manusia bagi mencari adiknya, Melati yang telah diperdaya dan dibawa ke Malaysia untuk dijadikan gadis liburan.

Bulan bertemu Haris (Zizan Razak), seorang pemandu e-hailing yang prihatin dan sudi membantu Bulan mendapatkan kembali adiknya dari genggaman bapa ayam, Agus dan ketuanya, Ricky. Ricky mengarahkan Tony, seorang pembunuh upahan untuk menghapuskan Bulan dan Haris.

 

Sumber: Gempak, Ig Maya Karim

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*