Selfie terakhir ibu dan 2 anak buat tatapan suami dalam pesawat undang seb4k

Salah seorang penumpang pesawat komersial Sriwijaya Air sempat memuat naik gambar dan video ke media sosial sebelum pesawat tersebut berlepas dari dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta, semalam.

Penumpang yang dikenali sebagai Ratih Windiana memuat naik gambar dan video ke Instagram miliknya mengucapkan selamat jalan kepada saudaranya selepas bercuti ke Bandung.

“Bybye keluarga semua. Kita pulang kampung halaman dulu ya,” katanya di Insta strory.

Ratih Windiana turut memuat naik gambar selfie dia bersama dua orang anaknya di dalam pesawat saat ia berlepas.

Ratih merupakan salah seorang daripada 62 penumpang termasuk lima anak kapal yang dikhuatiri terkorb4n selepas pesawat jenis Boeing 737-500 itu dilaporkan terhemp4s di perairan Kepulauan Seribu.

Panglima Koarmada I, Laksamana Muda TNI Abdul Rasyid berkata pihak berkuasa Indonesia telah menemukan titik koordinat lokasi Sriwijaya Air terhemp4s dan beberapa kapal Republik Indonesia (KRI) kini dikerah ke lokasi.

“Sudah ada empat hingga lima KRI yang mendekati lokasi kejadian,” kata Rasyid seperti dilapor media tempatan.

Selain KRI, turut dikerah pasukan elit Tentera Nasional Indonesia (TNI) dari Komando Pasukan Katak (Kopaska) dan Detasemen Jala Mangkara (Denjaka) bagi membantu operasi.

“Pasukan penyelam dari Kopaska dan Denjaka sudah melakukan persiapan dan malam ini semuanya sudah berada di lokasi,” kata Abdul Rasyid di Dermaga JICT II Tanjung Priok, Jakarta Utara.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://cempedakcheese.com/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*