“Muka Sebelah Kanan Lvmpuh” – Faye Kusairi

Pelakon Faye Kusairi meluahkan rasa syukur selepas ditah4n di sebuah pusat pervbatan di ibukota sejurus mendapat ser4ngan Bell Palsy pada Jumaat lalu.

Faye yang kini sedang berehat di kediamannya selepas dibenarkan pulang pada Ahad memberitahu dia diser4ng kej4ng otot pada muka sebelah kanannya ketika sedang menggosok gigi.

“Alhamdulillah saya sudah dibenarkan pulang. Saya dimasukkan ke hospital sepanjang hujung minggu apabila disahkan mengalami ser4ngan Bell Palsy pada pagi Jumaat ketika sedang menggosok gigi.

“Saya masih belum pulih sepenuhnya tetapi dalam progres. Separuh muka sebelah kanan saya paralysed (lumpvh) sejak Jumaat dan saya menjalani rawatan bersama neurologis, ia semakin pulih.

“Sekarang saya sudah boleh menggerakkan otot wajah saya sedikit sebanyak. Syukur Alhamdulillah,” katanya.

Dalam pada itu, Faye kini sedang menanti hari untuk bersalin memandangkan usia kandungannya sudah mencecah 38 minggu.

“Jadi, sekarang saya teruskan berehat di rumah dan usia kandungan saya sudah 38 minggu. Pada masa sama saya meneruskan rawatan Bell Palsy di rumah.

“Mohon doakan kesihatan saya diteruskan dengan baik dan dipermudahkan,” tambahnya.

Bell’s Palsy, peny4kit membabitkan kerosakan pada satu saraf muka iaitu ‘facial nerve.

Situasi itu berlaku apabila otot yang mengawal ekspresi wajah tidak berfungsi dengan normal akibat kece deraan atau gang guan saraf muka.

Antara selebriti ternama dikaitkan dengan penya kit ini adalah Slyvester Stallone, Pierce Brosnan, Angelina Jolie, George Clooney, Rano Karno, Nita Thalia dan Sam Bailey (Pemenang X Factor 2013).

 

Perkongsiannya itu mendapat perhatian daripada pengikutnya. Rata-rata mereka mendoakan kesihatannya.

 

Sumber: Gempak, Ig @fayekusairi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*