“Tak Menang Tangan Melayan Panggilan Telefon…” – Erra Fazira

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakari memuat naik ucapan tahniah kepada Erra Fazira dan suaminya pagi tadi ketika beliau mengadakan tinjauan pelaksanaan prosedur operasi standard (SOP) majlis akad nikah oleh pihak berwajib.

Temp1asnya, artis popular tanah air, Erra Fazira mend4kwa tidak menang tangan melayan panggilan dan mesej di telefon.

Memetik laporan portal media tempatan, sebilangan besar daripada pemanggil yang merupakan kaum keluarga, sahabat karib dan wartawan menghubunginya bagi mengucapkan tahniah di atas ‘pernikahan’ yang berlangsung hari ini.

Erra atau nama sebenarnya Fazira Wan Chek yang pada awalnya tergamam kerana menerima ucapan tahniah bertalu-talu itu akhirnya dimaklumkan khabar gembira itu berkaitan dengan seorang lagi wanita yang mempunyai nama serupa dengannya mengikat tali perkahwinan.

Kata penyanyi dan pelakon masyhur itu, sekalipun bukan dia yang bernikah, namun, berita gembira mengenai wanita lain yang kebetulan sama nama dengannya itu disambut dengan penuh kesyukuran.

“Ya Allah saya sibuk melayan panggilan ramai. Penat sebenarnya nak menjawab bukan saya yang menikah tapi ‘Érra Fazira’ lain. Lucu juga bila kenangkan semula,” katanya.

Erra yang pernah melonjak kemasyhuran menerusi filem Sembilu, Maria Mariana dan banyak lagi berkata demikian sebagai mengulas laporan berita seorang wanita bernama Erra Fazira melangsungkan pernikahan di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) pagi tadi.

Menurut Erra yang juga popular dengan lagu Yang Terindah Hanya Sementara itu, sebagai saudara muslim, dia secara peribadi mendoakan perkahwinan ‘Érra Fazira’ dan suaminya itu akan dirahm4ti oleh Allah SWT.

“Seperti orang lain saya juga sangat gembira bila mendengar berita pernikahan seperti ini. Nasihat saya, jalani kehidupan rumah tangga dengan penuh kegembiraan serta saling menghasihi antara satu sama lain.

“Semoga ‘Erra Fazira’ dan suaminya menjalani alam rumah tangga dengan rahmat Allah SWT,” ujar Erra, 46, yang juga ibu kepada seorang cahaya mata.

 

Kredit: astroawani

Sumber : Sinar via Soya Lemon

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*