“Dia Menangis Kesak1tan…”- Berusia 3 Tahun, Anak Oki Setiana Dewi Terpaksa Disvnatkan

Anak ketiga selebriti Indonesia, Oki Setiana Dewi iaitu Ibrahim, 3, terpaksa disvnatkan selepas alami kesak1tan di kema1uannya akibat F1mosis.

F1mosis adalah kelainan pada pen1s yang belum disvnat kerana kulit kepala pen1s yang melekat erat pada kepala pen1s.

Suaminya, Ory Vitrio Abdullah menerusi satu kemas kini di akaun Instagram miliknya memberitahu perkara tersebut.

Menceritakan kejadian tersebut, anaknya menangis dan meronta kerana ketakvtan.

“Ibrahim menangis kesak1tan. Kepala pen1snya bengk4k dan merah. Ternyata Ibrahim terkena f1mosis, kelainan pada pen1s yang belum disvnat kerana kulit kepala pen1s yang melekat erat pada kepala pen1s.

“Tiba di hospital, doktor beritahu dia harus diberi b1us satu badan. Sebelum melakukan b1us banyak persedur yang harus di lalui, seperti x-ray dan ambil dar4h serta lain-lain.

“Lagi membuatkan Ibrahim ketakvkan dan membuatkan kami juga tak sanggup melihat anak menangis begitu,” ceritanya.

Ory berkongsi fotonya bersama Oki dan Ibrahim ketika kejadian.

Akhirnya, mereka membuat keputusan untuk melakukan proses svnat menggunakan teknologi bipolar yang difahamkan lebih cepat dan mudah.

“Akhirnya kami putuskan untuk svnat di @sunatan.comlottebintaro dengan pakai teknologi bipolar tech yang persedurnya cepat dan tidak perlu melakukan X-ray atau mengambil dar4h dan sebagainya.

“Lokasinya di pusat membeli belah dan selesa dengan teknologi yang digunakan membuatkan Ibrahim tidak ketakvtan. Malah boleh terus memakai seluar selepas prosedur itu,” katanya lagi.

Ory dan Oki bernikah pada tahun 2014 dah turut dikurniakan dua orang cahaya mata perempuan iaitu Maryam Nusaibah, 5, dan Khadeejah Fatimah, 4.


Sumber: Gempak, Ig

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*