Lee Chong Wei Dedah Ada Pihak Salah Guna Namanya Perdaya Orang Ramai

Hero badminton negara, Datuk Lee Chong Wei mendedahkan bahawa terdapat pihak yang tidak bertanggungjawab menyalahgunakan nama dan gambarnya untuk memperdaya orang ramai mengikuti sebuah program pelaburan.

Menurut Chong Wei, dia tidak pernah terlibat dengan mana-mana program pelaburan ajaib yang menjanjikan pulangan mewah pada masa singkat.


“Baru baru ini, saya mendapat khabar angin yang saya mengendalikan satu pelaburan ajaib yang boleh menjadikan seseorang bergelar jutawan dalam masa singkat dalam masa tiga bulan.

“Jadi, saya ingin maklumkan bahawa apa yang tersebar itu, tidak benar sama sekali.

“Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang kepada sesiapa yang menyalahgunakan nama saya dan menyebarkan pen1puan di Internet,” katanya menerusi satu entri di Instagram.

Dalam entri tersebut, Chong Wei turut berkongsi paparan artikel yang cuba memperdaya orang ramai menggunakan nama dan gambarnya untuk menyertai skim pelaburan.


Dalam pada itu, Chong Wei turut menasihati orang ramai agar tidak mudah percaya dengan skim pelaburan yang menjanjikan kehidupan mewah.

“Nak kaya, kenalah rajin, kenalah bijak. Jangan ambil jalan pintas. Terutama dalam masa yang penuh l1ku dengan kemerosotan ekonomi ini, jangan mudah terbuai atas kata-kata manis yang tidak munasabah.

“Kepada yang ambil kesempatan, men1pu duit orang awam, saya berharap anda berhenti. Jangan sampai, pada satu hari, anak atau cucu anda yang menjadi m4ngsa atas perbuatan dvrjana anda. Buat baik berpada-pada, buat jah4t jangan sekali,” pesannya.

Perkongsiannya itu telah mendapat pelbagai komen daripada pengikutnya.

 

Sumber: Gempak, Ig @leechongweiofficial

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*