Ikuti Cabaran 40 Hari Keto Diet, Anak Fazley Yaakob Hilang 6kg

Cef Selebriti, Datuk Fazley Yaakob mendedahkan anak sulungnya, Fariedz turut mengikuti cabaran diet keto selama 40 hari bersamanya dan isteri Datin Azrene Ahmad.

Fazley bangga apabila Fariedz atau panggilan manjanya Payish berjaya menurunkan 6kilogram(kg) dari berat asalnya selepas 25 hari menjalani cabaran tersebut.

“Ramai yang tanya saya, selain saya dan @azrene_ahmad yang kurus dalam keto 40 days challenge ni, siapa lagi yang kurus? Ni anak sulung saya, Payish

@fariedzfazley hilang 6kg dah alhamdulilah!

“Dia baru berusia 12 tahun. Kami ada 14 hari lagi untuk tamatkan cabaran ini. Well done baby Dida! Im so proud of you!! Nak tengok tak before dan after saya dan @azrene_ahmad pulak?“ katanya.

Fazley berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut, Fazley memuat naik foto sebelum dan terkini perubahan badan anaknya Payish.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata kagum dengan pencapaian dan perubahan anaknya itu.

Selain diet keto, Fazley turut mengamalkan intermitten fasting sebagai rutin terbaru dalam menjaga kesihatan.

Perkongsiannya itu telah mencur1 perhatian pengikutnya. Rata-rata mereka tertanya-tanya macam mana nak turunkan berat banyak ni.

 

Sumber: Gempak, Ig @fazleyyaakob

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*