Ini Pesanan Terakhir Jururaw4t M4ngsa Kem4tian Ke-94 Yang Buat Ramai Sebak

Menerusi laporan Harian Metro, jurur4wat yang meningg4l dunia akibat dij4ngkiti Covi1d-19 menghembvskan nafas terakhir di Hospital Enche Besar Hajjah Khalsom (HEBHK) ,Kluang. M4ngsa, Nadila Rahmat merupakan jurur4wat di wad ortoped1ik Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar, meningg4l dunia selepas 17 hari diraw4t di Unit Raw4tan Rapi (ICU).

Kakak hanya maklumkan kepada keluarga dia perlu menjalani kuar4ntin kerana menjadi suspek j4ngkitan Covi1d-19 sebelum ke pusat kuar4ntin di Pagoh pagi pagi 5 April lalu. Itulah kali terakhir kami sekeluarga bertemu kakak.

Ibu menyerahkan semula telefon kepada saya sebelum kakak berpesan supaya sentiasa jaga emak dan ayah. Kakak memaklumkan dia akan ditidurkan di ICU bagi memasukkan ub4t.

Itulah kali terakhir kakak bercakap dengan ibu dan saya sebelum menghembvskan nafas terakhir tengah malam tadi

Menurut adik m4ngsa, kakaknya sudah mula tidak sihat pada awal April yang lalu apabila mengalami b4tuk dan tidak berselera makan, namun mereka tidak mengesyaki apa-apa.  Kali terakhir dia berhubung dengan kakanya itu ialah pada 7 April lalu. Kakaknya sempat berpesan kepadanya agar menjaga kedua orang ibu bapanya sebelum menghembvskan naf4s terakhir.

 

 

Sumber: Kementerian Kesihatan MalaysiaHarian Metro  via OHBULAN via Media Viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*