“Kami Faham Dan Reda Dengan Situasi Ini..” – Banyak Program Dibatalkan, Inteam Ajak Peminat Sertai Program Zikir Munajat Atas Talian

Umum tahu, kerajaan telah melaksanakan Perintah Kawalan pergerakan 14 hari bagi membendung penu1aran wab4k COVID-19 bermula hari ni 18 Mac sehingga 31 Mac 2020.

Kesan daripada pelaksanan perintah kawalan tersebut, banyak program terpaksa dibatalkan.

Namun bagi kumpulan nasyid Inteam, mereka telah mengambil peluang ini dengan mengadakan program Zikir Munajat secara atas talian untuk disertai bersama peminat-peminat mereka.

“Sejak tersebarnya wab4k COVID-19 di negara kita, satu demi satu program yang melibatkan Inteam membuat persembahan telah dibatalkan.

“Kami faham dan reda dengan situasi ini, ditambah pula dengan pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan 14 hari baru-baru ini.

“Jadi kami bercadang untuk mengajak peminat bersama-sama mengikuti alunan Zikir Munajat secara ‘live’ dari kami sebagai salah satu aktiviti mereka semasa berada di rumah,” ujar Syah salah seorang daripada kumpulan Inteam.

Selain itu, Shah turut merakamkan perhargaan kepada semua yang terlibat bertungkus-lumus memastikan wab4k ini terkawal terutamanya petugas-petugas kesihatan yang bertarung ny4wa demi keselamatan masyarakat.

“Pada kesempatan ini juga, kami ingin merakamkan penghargaan kepada semua petugas-petugas kesihatan dan semua yang terlibat bertungkus-lumus dan bertarvng ny4wa bagi memastikan penu1aran wab4k ini terkawal.

“Semoga Allah mengangkat ujian wab4k ini segera dari kita semua, Insya-Allah,” tambah Syah lagi.

Program Zikir Keamanan secara atas talian di rangkaian YouTube Inteam Digital ini akan ditayangkan secara langsung malam ini bermula jam 9 malam.

 

Sumber: Gempak, Ig Inteam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*