“Akak Ni H1na Lagi Daif..” – Noorkhiriah Mohon Maaf, Mungkin Ramai Salah Faham

Sebelum ini, Pelakon Noorkhiriah atau nama penuhnya Noorkhiriah binti Ahmad Shapie telah dihemt4m teruk oleh warganet apabila dikatakan mempromosikan dan mengajak orang ramai menyertai program usrah di sebuah masjid di Damansara menerusi laman instagram miliknya.

Promosi itu bagaimanapun menimbulkan situasi tidak selesa kepada warganet dan mend4kwa Noorkhiriah seperti tidak mengendahkan am4ran dikeluarkan kerajaan supaya menangguhkan perhimpunan membabitkan orang ramai (mass gathering).

Bagaimanapun, posting yang mempromosi kan usrah tersebut sudah pun dipadam Noorkhiriah daripada instagramnya.

Disebabkan perkara tersebut, Noorkhiriah telah memohon maaf kepada warganet sekiranya perkara tersebut mencetus kemar4han dan turut memaklumkan  majis ilmu tersebut sudahpun dibatalkan menerusi kemas kini terbarunya di lama sosial instagram miliknya.

Dia juga mengakui kesilapannya kerana menjawab komen netizen dengan menninggalkan tanda pagar #Allahada sehingga menimbulkan salah faham.

“Kelas batal pun diknon…Akak buat @usrah2jannah malam ni…Simpan mar4h tu jangan cepat jump into conclusions.

Mungkin silap Akak jawab #Allahada lebih kurang camtulah akak balas dan mungkin pembacaan kalian lain dan Akak tak baca komen yang menghent4m sebab tak nak mengeruhkan lagi keadaan.

Akak ni h1na lagi daif, minta maaf atas kemarahan korang..yang panggil akak #p1g #beb4i #b0doh, Akak maafkan korang… #Allahada,” tulisnya.

 

 

 

Sumber: Gempak, Ig Noorkhiriah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*