“Saya Lebih Positif Kerana Aura Dia”- Fattah Amin

Pelakon dan penyanyi, Fattah Amin telah berkahwin dengan Nur Fazura Sharifuddin  pada 27 November 2017.

Fattah Amin mendedahkan bahawa isterinya Fazura menjadikannya soerang yang lebih positif.

Tambah Fattah lagi,dia menjadikan istrinya sebagai inspirasi dan perkara tersebut turut dibawa ke dalam lagu terbarunya berjudul Bebas, ciptaan Rudy Nastia serta lirik ditulis Leo Azman.

“Lagu Bebas membawa tema tentang kebebasan tanpa terbelenggv dengan perkara negatif.

“Oleh itu saya menjadikan isteri sebagai inspirasi kerana dia sendiri memang sudah lama menyebarkan segala elemen dan aura positif dalam hidup termasuk di media sosial.

“Apabila saya menjadi suaminya, inspirasi itu bertambah dekat dalam diri. 

“Kalau perasaan sebelum ini pun dia ada menyebarkan elemen positif menerusi lagu Sayangi Dirimu,” katanya yang menujukan lagu Bebas kepada sesiapa sahaja yang berdepan masalah.

Selain itu, Fattah turut mendedahkan buah tangan terbaharunya itu juga mengangkat isv sosial melibatkan ment4l dan kemur4ngan.

“Lagu ini cuba menyalurkan semangat baru dan menyunt1k motivasi sekali gus mahu membebaskan daripada bebanan dan tekanan masalah dialami.

“Pada akhirnya juga kita harus yakin dan percaya dengan diri, bahawa setiap permasalahan pasti ada jalan keluar daripada kepompong itu.

“Kita harus ingat masih ada orang sekeliling termasuk keluarga dan kawan yang boleh menyokong kita daripada terus larut tanpa arah tujuan,” katanya.

Lagu Bebas telah dilancarkan pada pukul 12 tengah malam tadi  di semua platform digital iaitu, Spotify, iTunes, KKBox dan Deezer.

Sementara Joox dan juga Apple Music bermula pagi tadi.

Turut dilancarkan serentak ialah video muzik lagu itu yang diarahkan Thaqif Saadon di saluran YouTube.

 

 

Sumber: Gempak , Ig Fattah Amin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*