[VIDEO] “Jangan S4lahkan Orang Lain, Tengok Diri Sendiri” PKP 2.0, Ini K0men Sharnaaz Ahmad

Pada 11 Disember lepas, sekali lagi kita semua dikejutkan dengan berita Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di 6 negeri seluruh Malaysia serta beberapa lagi negeri yang perlu menjalani Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) serta Perintah K4walan Pergerakan P3mulihan (PKPP).

Sebelum ini, pelakon Sharnaaz Ahmad pernah bersuara tentang k3s C0Vid-19 yang semakin meningkat di seluruh Malaysia selepas terdapat Kluster Tahun Baru baru-baru ini.

Kali ini, Sharnaaz sekali lagi bersuara tentang PKP 2.0 ini dan turut men3gur sikap rakyat Malaysia yang menyebabkan k3s semakin meningkat.

VIDEO:

 

“Allah… 2020, 2021, 21, 21, 23 tak ada yang berubah pun.  13 haribulan ni kita akan hadapi PKP 2.0 , s4lah siapa? Tak payah salahkan pilihan raya, salahkan itu ini. Cuba tanya diri kita, adakah kita menjadi citizen yang betul? Aku sendiri tak mematuhi SOP 100%. Korang yang pergi bercuti semua, aku tak tahu nak cakap apa.”

Bagi Sharnaaz, beliau sendiri bagaikan sudah dapat jangka bahawa akan adanya PKP 2.0 pada tahun ini selepas melihat viIdeo sambutan Krismas dan Tahun Baru.

Dalam masa yang sama, beliau turut berterima kasih kepada semua barisan selebriti yang turun padang membantu m4ngsa banjir di beberapa negeri yang terjej4s.

Sharnaaz turut sempat memberi kata-kata semangat kepada petugas barisan hadapan serta mereka yang berjuang melawan virus COVID-19.

Sumber foto dan video: Instagram Sharnaaz Ahmad

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Lawak Kita

Sumber: HOTFM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*