Video: Penyelam Terkejuvt Setiba Nya Di Dasar Laut, Ini yg Mereka Nampak Slps Srivijaya Air Terhmpas

Muncung pesawat, badan pesawat berwarna biru merah, serpiihan tayar sehingga ke bahagian ekor Sriwijaya Air SJ 182 dijumpai dalam keadaan h4ncur berkeping-keping, menurut penyel4m yang terlibat di dalam usaha mencari dan menyelamat.

Penyelam yang menjumpai pesawat Sriwijaya Air SJ 182 itu menceritakan ‘pemandangan’ tr4gis yang dilihat oleh mereka di dasar laut.

Anggota pasukan penyelam Kopaska Tentera Laut Indonesia, Jeneral Marin Edi Tirtayasa berkata, mereka menjumpai serpiihan pesawat Sriwijaya Air SJ 182 di lokasi menyelam di sekitar Perairan Kepulauan Seribu, Jakarta.

Semasa menyel4m, Edi melihat serpihan pesawat kecil yang dikatakan h4ncur bercekkai secara total.

”Di dalam laut ada serpihan pesawat. Pesawat h4ncur total,” kata Edi yang ditemui di perairan Kepulauan Seribu, Jakarta pada Ahad.

Pasukan penyelamat turut dilihat beberapa kali mengangkut potongan bahagian pesawat Sriwijaya Air.

Dalam kejadian pada Sabtu, pesawat malang yang membawa 62 orang penumpang terdiri daripada 12 kru dan 50 penumpang dewasa termasuk tujuh kanak-anak dan tiga bayi dilaporkan terh3mpas di sekitar Pulau Laki dan Pulau Lancang, di kawasan perairan Kepulauan Seribu.

Pesawat terbabit dijadualkan menuju ke bandar Pontianak dari Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta yang membabitkan perjalanan selama kira-kira 90 minit melintasi Laut Jawa.

Namun, kira-kira empat minit berlepas pesawat terputus hubungan dengan menara kawalan pada jam 2.40 petang waktu Indonesia Timur.

Sumber: Tribun News

Jakarta: Anggota badan manusia dan serpihan bangkai pesawat Sriwijaya Air yang terhempas semalam, ditemukan di di perairan berhampiran di sini.

Pesawat Boeing 737-500 dikatakan terhempas ke laut, kira-kira empat minit selepas ia berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta.

Punca n4has masih belum diketahui, ketika pihak berkuasa giat memfokuskan kepada usaha mencari dan menyelamat.

“Setakat pagi ini, kami menerima dua (beg) mayat, salah satunya adalah barang dipercayai milik penumpang dan satu lagi mengandungi anggota badan manusia,” kata jurucakap polis Jakarta, Yusri Yunus kepada MetroTV.

Penemuan itu ketika aset seperti kapal, helikopter dan pasukan penyel4m dihantar ke lokasi nahas.

Pesawat jenis Boeing 737-500 yang membawa 62 penumpang termasuk anak kapal itu dilaporkan terpvtus hubungan selepas berlepas dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta menuju Pontianak, pada 2.36 petang waktu Indonesia Barat.

Kontak terakhir pesawat itu dengan menara kawalan adalah pada jam 2.40 petang waktu Indonesia Timur.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Lawak Kita

Sumber: http://transformasi.pw/2021/01/10/mcm-mcm-ada-kt-bawah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*