[Video] ‘Kita Pulang Dulu Ya’ – Lambaian Trakhir Penumpang Pesawat Sriwijaya Air Sebelum Trh3mpas

Semalam, media melap0rkan tentang sebuah pesawat komersial Sriwijaya Air, yang ter3empas selepas berlepas dari  Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta menuju ke Pontianak. Menerusi lap0ran, pesawat jenis Boeing 737-500 itu membawa 62 penumpang dan anak kapal.

Namun, salah seorang m4ngsa nahas yang dikenali sebagai Ratihwindania, sempat memuat naik beberapa Instastory di laman Instagramnya sebelum nahas itu terjadi.

Instastory terakhir

Menerusi dua Instastory tersebut, wanita itu begitu ‘tervja’ melambai ahli keluarganya yang lain sebelum berangkat bersama pesawat tersebut. Tambahan pula, keluarganya dilihat ramai yang datang dan menunggu sehingga dia berlepas.

Siapa sangka dua Instastory itu, memberi gambaran dia akan pergi buat selamanya.

Byebye keluarge semue.. Kita pulang kampung dulu yaaa. Da da daa!

Difahamkan, mereka ketika itu dalam perjalanan ingin pulang ke kampung. Seramai lima orang daripada keluarga itu, menjadi mangsa n4has pesawat terh3mpas.

Terbaru, Pasukan Tindakan Kecemasan mel4porkan sudah menemukan cebiisan m4yat semasa op3rasi mencari dan menyelamat dijalankan di lokasi pesawat Sriwijaya Air terhempas di perairan Kepulauan Seribu.

Terdahulu, pesawat tersebut dilaporkan hilang dari radar selepas berlepas dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta. Pesawat tersebut berlepas pada jam  2.36 petang waktu Indonesia Barat, dan dij4dualkan tiba di Pontianak, jam 3.15 jam waktu Indonesia Timur (4.15 waktu Indonesia Barat).

Sumber: Ratihwindania

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDP

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

SUMBER: OHBULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*