(Video) “Jangan Terjvn Bang..Anak Bini Tunggu Rumah” R4kaman Detik2 Terjvn Sungai Ini Buat Netizen Kecvt Per0t

Jika di bandar-bandar besar, banj1r kilat kerap terjadi terutamanya jika hujan lebat turun tanpa henti dan mengaklbatkan paras air naik secara mend.adak.

Di negeri-negeri Pantai Timur Semenanjung Malaysia pula, banj1r besar boleh berlaku dan mengaklbatkan rumah-rumah kediaman dinaiki air dan tengg3lam.

Tidak kira sama ada banj1r kilat atau banj1r besar, kedua-duanya adalah sama b.ah4ya.

Bagi kanak-kanak atau juga orang dewasa, musim banj1r menjadi medan untuk mereka berenang atau bermandi-manda.

Adakah anda pasti apa yang terdapat pada dasar air ketika banj1r

Perlu diingat, air banj1r membawa semua benda-benda yang berada di sepanjang laluannya ke bahagian hilir.

Berkemungkinan terdapat bahan-bahan t.ajam dan berba.haya yang anda tidak boleh lihat. Antara 0bjek yang berpotensi kepada anda ialah pecahan serpihan kaca, kawatt berdurl, ranting atau dahan pokok.

Orang ramai yang tinggal di kawasan yang dila.nda banj1r diingatkan supaya tidak bermain air banj1r bagi meng.elak daripada sebarang kejadlan yang tidak diingini berlaku.

Seperti video yang tular di media sosial sejak beberapa hari ini, dilihat sekumpulan anak muda menunjukkan kehebatan mereka terjvn ke dalam sungai jadi bahan bualan netizen.

Okey line clear

VIDEO :

Dulu masa zaman sekolah, bolehlah buat kerja gini, ni kira kecik lagi sungai tu, aku main dulu sg kelantan… Tapi cuba buat sekarang, mau bomba tolng cari.

Zaman bdk2 dulu mmg xkenal b.ahaya.. Lagi dasat pun pnah buat.. Tapi bila dh dewasa fikir balik,adoiii nasib umur panjang lagi.

Ya Allah beranl yang menjerumuskan diri kpd keblnasaan.Cubalah ubah sikap beranl tersebut untuk menguatkan Islam .Menguatkan Negara.Menguatkan keluarga dan Menguatkan masyarakat dan ek0nomi.

Sumber: OM, Facebook

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/2021/01/08/video-jangan-terjvn-bang-anak-bini-tunggu-rumah-r4kaman-detik2-terjvn-sungai-ini-buat-netizen-kecvt-per0t/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*