“Saya Tak Letak Air” – Tunku Azizah Kongsi Tips Masak Sardin

Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum AlMutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj sudi mencemar duli bagi menyantuni mangsa banjir di Pusat Pemindahan Sementara (PPS) Sekolah Kebangsaan (SK) Kuala Sentol, Maran.

Tunku Azizah Masak Untuk Mngsa Banjir

Difahamkan, Tunku Azizah telah bersama-sama Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah dan anakanda-anakanda baginda berdua bagi melihat sendiri kawasan-kawasan yang terlibat dalam bencana banjir.

Dalam lawatan tersebut, permaisuri kesayangan rakyat ini sanggup menyingsing lengan baju semata-mata bagi menyediakan makanan kepada mangsa banjir.

Malah, Tunku Azizah berkesempatan memberi titah nasihat kepada tukang masak di PPS berkenaan mengenai cara-cara yang betul memasak sardin yang enak sambil dibantu oleh Pengerusi Jawatankuasa Perpaduan, Kebajikan Masyarakat, Pembangunan Wanita dan Keluarga Negeri Pahang, YB. Dato’ Sri Hajah Shahaniza Shamsuddin.

“Saya tak letak air dalam sardin saya”

“lain kali awak goreng dekat orang macam ini, tak letak air.Orang kampung suka sardin letak air, tak payah” pesan Tunku Azizah

Rata-rata mereka yang menonton video tersebut berasa terharu dengan keprihatinan tuanku berdua yang berhati rakyat selain mendoakan kesejahteraan dan kesihatan Sultan Abdullah dan Tunku Azizah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Lawak Kita

Sumber : Murai.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*