“Alhamdulillah, Tuhan Masih Bagi Kekuatan” – Nabila Razali

Menjadi seorang figura yang sentiasa diperhatikan gerak-gerinya tidak mudah apatah lagi kini mata-mata netizen begitu cekap ibarat kamera CCTV. Betul atau salah, apa sahaja bahan boleh dijadikan buah mulut.

Namun bagi pemilik nama Nur Nabila Mohd Razali, 28, atau lebih mesra disapa sebagai Bella, dia percaya apa sahaja yang berlaku pada tahun ini pasti ada hikmahnya.

Daripada tidak dapat membuat persembahan ketika pentas Separuh Akhir Muzik-Muzik 35 (SFMM35), aktiviti seni terjejas gara-gara pan.demik CO.VID-1.9 serta impian 2020 yang sepatutnya sudah terlaksana, Bella optimis untuk melangkah ke tahun 2021.

“Pandemik ini mengajar Bella erti sabar, matang, berfikiran positif dan berhati-hati dalam setiap benda yang Bella buat.

“Alhamdulillah, setiap tahun Bella sentiasa meletakkan satu matlamat yang nak dicapai tetapi tahun ini tak dapat dilaksanakan. Tapi itu tak bermaksud Bella kuburkan impian tu.

“Sudah pasti Bella akan membawanya ke tahun hadapan, harapnya dipermudahkan Insya-Allah. Sepanjang Bella berkecimpung dalam industri ni, walaupun masih baru tapi Bella bersyukur dan happy dengan peningkatan dari tahun ke tahun seterusnya,” jelasnya ketika dihubungi Gempak menerusi kiriman WhatsApp.

Bercerita mengenai kejayaan lagu Peluang Kedua hasil ciptaan Hael Husaini dah MFMF yang meledak tahun ini, tidak keterlaluan kalau Gempak simpulkan lagu itu sebagai ‘Song of The Year 2020’.

“Semua cerita mengenai Peluang Kedua buat Bella tersenyum. Dari awal dapat lagu, proses rakaman, video muzik, hinggalah ke pencalonan SFMM35.


“Bagi Bella, Peluang Kedua ini adalah hadiah terindah buat Bella dan semua peminat yang sentiasa menyokong tak kira di saat Bella di bawah mahupun di atas,” ujarnya lagi.

Lagu Peluang Kedua juga memberi tam.paran pada Nabila apabila ada sesetengah pihak yang memperti.kaikan kemampuannya untuk menyanyikan lagu tersebut secara langsung.

Sehingga perlu meminta maaf dan mengakui dirinya gugup dan kurang latihan gara-gara terkucil, Nabila menerima keca.man yang hebat daripada netizen.

“Bella terima apa juga yang dilon.tarkan tetapi dengan penggunaan bahasa yang berhemah. Baru berjinak dalam industri ni, boleh dikatakan pelbagai toma.han Bella terima.

“Kadang buat Bella sedih juga. Tapi Bella sentiasa berpegang pada niat untuk berada dalam industri.

“Bella hanya mengambil pendapat yang boleh dijadikan motivasi diri untuk jadi lebih baik bukan pendapat yang tak berasas dan tiada isi.

“Alhamdulillah buat masa sekarang, Tuhan masih beri kekuatan untuk harungi apa jua yang dilon.tarkan kepada Bella,” katanya lagi.

Mahu menerokai bidang yang lebih mencabar iaitu cubaan ke layar perak dan industri makanan, Nabila berharap pandemik segera berakhir dan semua rakyat Malaysia boleh kembali melakukan aktiviti harian seperti biasa.

“Bella nak juga cuba terlibat dalam dunia perfileman. Buat masa sekarang belum ada sebarang tawaran lagi tapi kalau ada, tercapailah sebahagian hasrat 2021 Bella.

“Selain itu, insya-Allah Bella akan mula menceburi bidang perniagaan khususnya dalam F&B. Semoga semuanya permudahkan dan mendapat sokongan semua.

Melakar banyak kejayaan dan masih tersenyum di sebalik pelbagai rintangan yang dihadapi, selayaknya Nabila Razali diangkat menjadi salah seorang individu yang menyerlah bagi tahun 2020.

Semoga tahun 2021 membawa sinar harapan buat semua rakyat Malaysia. Tetapkan apa sahaja impian anda, realisasikannya.

 

 

Sumber: Gempak, Ig@nabila.razali)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*