Single Sinar Selawat Hadiah Fattah Amin & Fazura Untuk Nur Fatima Aisya

Pasangan popular Fattah Amin dan Nur Fazura menghadiahkan single terbaru, Sinar Selawat kepada puteri sulung mereka, Nur Fatima Aisya. Setiap ibu dan bapa mempunyai cara tersendiri untuk menterjemahkan perasaan terindah selepas dikurniakan anak, begitu juga dengan Fattah dan Fazura.

Fattah yang terlebih dahulu muncul dengan single kerohanian, Kiriman Agung, berkata, Sinar Selawat merupakan simbolik penghargaan dan tanda kesyukuran selepas bergelar bapa.


Katanya lagi, Sinar Selawat menterjemahkan kebahagiaan yang menghuni sudut hatinya selepas bergelar bapa kepada seorang puteri yang comel.

“Sinar Selawat menterjemahkan suara hati dan perasaan bersyukur saya apabila dikurniakan Allah SWT dengan anugerah terindah dalam hidup iaitu zuriat.

“Seperti pasangan lain, saya dan isteri juga mendambakan kehadiran cahaya mata sebagai pelengkap kehidupan rumah tangga kami berdua.

“Alhamdulillah, penantian dan doa kami selama ini terjawab dengan kehadiran Nur Fatima Aisya pada 2 Oktober lalu.

“Momen itu terlalu bermakna dan ia menjadi kenangan paling manis buat saya serta isteri. Kemanisan itu lebih dirasai apabila kehadiran permata hati saya itu itu turut diraikan dengan iringan selawat ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW,” katanya.


Karya yang menyimpan makna tersendiri itu direalisasikan menerusi kerjasama kedua dengan komposer terkenal, Hafiz Hamidun serta penulis lirik prolifik, Ahmad Fedtri Yahya.

Fattah mengakui, projek istimewa kedua sempena kelahiran anak sulungnya itu begitu dekat dengan hatinya. Sepanjang proses rakaman berlangsung, hatinya begitu tersentuh dengan bait indah lirik yang digarap kemas Ahmad Fedtri.

“Sebagai penulis lirik berpengalaman, Ahmad Fedtri begitu memahami, malah berjaya menyelami segala yang terpendam dan terbuku di sudut hati saya ketika menempuh perjalanan untuk menjadi seorang bapa.

“Dia juga berjaya menterjemahkan perasaan bertuah dan terharu saya apabila diberikan Allah SWT peluang berharga untuk menikmati setiap momen istimewa yang mengubah seluruh kehidupan saya sejak kelahiran Nur Fatima Aisya.

“Setiap bait menyimpan makna yang tersendiri dan ia menjadi lebih indah apabila diselitkan dengan puji-pujian terhadap Allah SWT serta selawat sebagai simbolik kesyukuran saya meraikan kehadiran zuriat pertama dalam hidup,” katanya.

Diterbitkan Universal Music Malaysia, Sinar Selawat telah dilancarkan di semua platform digital bermula 11 Disember lalu, serentak dengan video muziknya.

 

 

Sumber: Gempak, ig @missfazura

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*