Tak Suka Bergadvh Di Sosial Media, Noraniza Idris Tekad Jumpa Michael Ang

Nama Noraniza Idris yang akrab disapa Kak Ani dalam kalangan penggiat industri hiburan cukup hangat beberapa hari ini.

Hal itu terjadi lantaran dirinya ‘bangkit’ membalas krit1kan yang dilemp4rkan pengarah Michael Ang terhadap persembahannya pada minggu separuh akhir Gegar Vaganza yang disifatkan sebagai tidak memberangsangkan serta ‘tidak layak’ berada dalam pertandingan tersebut.

Dengan tenang, kata pelantun lagu Hati Kama itu mengatakan apa yang dibalas dalam media sosial adalah sebagai satu luahan setelah keluarganya cukup terkesan dengan situasi yang sedang terjadi.

“Saya sama seperti manusia yang lain, ada masa hati juga rapuh. Apa lagi berada dalam Gegar Vaganza yang memang mencabar buat saya, satu satunya penyanyi Irama Malaysia dalam program ini.

“Jadi apabila ada kec4man dengan ayat ayat yang keterlaluan, ada kala saya rasa terlupa untuk perlu lebih sabar dan lebih kuat,” akui Kak Ani dalam pertemuan eksklusif bersama Gempak, semalam.

Menurut penyanyi yang sudah memenangi banyak anugerah ini, beliau seorang yang profesional. Dikr1tik suara sengau atau tidak sedap, bukan sebuah masalah besar untuknya. Apalagi setiap pandangan itu berbeza.

“Saya tak kisah orang nak kr1tik suara saya tak sedap ke sengau ke. Saya tak kecil hati. Itu pandangan masing masing.

“Namun apa yang mengvris perasaan saya adalah apabila keluarga saya tergvris. Mereka menangis dan saya ikut menangis kerana krit1kan yang diberikan membuat keluarga sedih,” kata Kak Ani.

Beliau kemudian menyambung: “Keluarga sampai minta Kak Ani jangan teruskan (GV) kerana orang terlalu kej4m untuk jvdge kita. Mereka rasa saya seperti dibvli.”

Berulang kali mengatakan dirinya bukan cepat me1atah kerana dikr1tik, namun beliau sangat menghargai jika krit1kan yang dilemp4rkan ditulis dengan berhemah dan membina.

 

 

 

 

Sumber:  Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*