“Terlalu Banyak Yang Nak Disampaikan Tapi…”- Farahdhiya Kenang Arw4h Bapa

Penyanyi dan pelakon Farahdhiya akui kini pvsara bapanya menjadi tempat yang paling digemari untuk ziarahi sejak Januari lalu.

Meskipun tidak lagi dapat berbicara namun Farahdhiya bersyukur kerana selama hidup bapanya dia sudah memberikan segalanya.


“Tempat kegemaran saya sejak 9 Januari 2020. Terlalu banyak yang nak disampaikan pada Dada but unfortunately takkan ada lagi peluang untuk kita duduk bersama berborak macam dulu lagi.

“Tapi Alhamdulillah tiada sedikit pon perasaan kesal dalam hidup saya sebab hidup saya semuanya tentang ayah saya dan kerja serta sudah tentu juga untuk ibu dan adik,” katanya.

Farahdhiya berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut, dia memuat naik ketika menziarahi pusara bapanya.

Selain itu, Farahdhiya turut berpesan agar sesiapa yang masih ada bapa, terus menghargai mereka dan luangkan masa bersama selagi mereka masih ada.

“Ayah saya dah pergi selama lamanya bersama Dia, kalau awak masih ada ibu dan ayah,minta tolong jaga elok-elok. Bukan sekadar bagi duit ya, itu tidak mencukupi.

“Orang tua kita lebih menghargai masa yang kita beri untuk mereka. Mereka mungkin tak cakap tapi percayalah,mak ayah lah paling happy bila kita ada bersama mereka,ambik berat pasal mereka.

“Buat lah sehabis baik supaya tidak ada apa-apa penyesalan di kemudian hari. Jangan tunggu untuk ada masa,cari masa,” nasihatinya.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata setuju dengan kenyataannya.

 

Sumber: Gempak, Ig @farahdhiya_fd

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*