Berjaya Miliki Porsche Harga Setengah Juta di Usia Muda, Ini Kata-Kata Safawi Rasid Buat TMJ

“Terima kasih Tunku Mahkota Johor (TMJ)!”

Itu ayat pertama yang keluar daripada mulut tonggak Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid sebagai tanda penghargaan kepada pemilik pasukan, Tunku Ismail Sultan Ibrahim selepas membantu mencapai impiannya memiliki jentera mewah pada usia muda.

Menurut pemain berusia 23 tahun itu, jentera Porsche yang dikongsi dalam laman Instagram semalam menjadi sumber inspirasinya untuk terus memberikan persembahan yang terbaik dan konsisten bagi membantu skuad Harimau Selatan merangkul lebih banyak kejuaraan.

Kata-kata buat TMJ

” Sememangnya kereta berkenaan milik saya. Alhamdulillah impian memiliki kenderaan terbabit tercapai dalam usia muda.

” Terima kasih diucapkan kepada pemilik pasukan JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang banyak membantu memberi dorongan dan semangat untuk terus berjaya.

” Kejayaan yang dikecapi selama ini hasil sokongan semua pihak termasuk keluarga yang sentiasa bersama saya,” katanya.

Terdahulu, hantaran terkini Safawi di laman Instagram menarik minat penyokong bola se pak tempatan selepas dia berkesempatan berkongsi gambar kereta berwarna merah terbabit sambil mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Malah, hantaran terbabit turut mendapat perhatian Tunku Ismail yang meninggalkan komen beliau.

” Hebat Anak Terengganu. Sentiasa bersyukur dan kerja keras,” kata Tunku Ismail.

Meskipun enggan mend3dahkan nilai kereta terbabit, namun ‘harga permainan’ baharu Safawi itu dikatakan bernilai sekitar RM515,000 sehingga RM612,000.

Jentera terbabit adalah Porsche Cayman daripada dua generasi terdahulu dan berdasarkan semakan di Internet, harga jentera terbabit adalah sekitar RM515,000 sehingga RM612,000 ketika mula memasuki pasaran Malaysia pada 2009.

Bagaimanapun, disebabkan sudah dianggap ‘lama’, nilai jentera terbabit ketika ini hanyalah sekitar RM103,000 sehingga RM320,000.

Sejak semalam tu lar gambar Safawi memuatnaik ucapan Hari Raya berserta gambar beliau bersama kereta ‘sport’ jenama Porsche berwarna merah.

Entri yang dikongsikan di Instagram itu turut mendapat respon TMJ yang menulis di ruangan komen dan kemudian dibalas semula oleh Safawi.

Umum mengetahui pemain bola se pak tanah air sering dikaitkan dengan koleksi kereta mewah.

Sebagai contoh Safee Sali memiliki Porsche Cayyene, Khairul Fahmi Che Mat atau Apek pula memiliki Audi, Amri Yahyah pula bangga dengan jentera Skyline GTR dan Safiq Rahim pula bersama jentera mewah idaman ramai, Ford Mustang GT500.

Itu hanya sebahagian sahaja. Boleh dikatakan rata-rata pemain bola se pak gemar memiliki kereta ‘sport’, apatah lagi kalau pemain itu bermain JDT yang semua sedia maklum menerima gaji puluhan ribu ringgit sebulan.

Bagi Safawi sendiri, ini adalah kereta mewah kedua yang berjaya beliau miliki. Sebelum ini Safawi memiliki kereta jenama Mercedes.

Malah Februari lalu, Pengarah Urusan Offside Sports, Abdul Halim Abdul Shukor yang bertanggungjawab dengan perpindahan Norshahrul Idlan Talaha ke Liga Thailand mend3dahkan bahawa Safawi Rasid bernilai sebanyak $AS2 juta atau RM8 juta.

 

Sumber: limauais/Rimbabara Daily via Berita Steady Media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*