Masih Ingat Iklan Ni? Senyap-Senyap Pergi Sebab Ayah Tak Bagi, Datin Shahida Dedah Kisah Yang Ramai Tak Tahu

Isteri kepada jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid megimbau kenangan sewaktu pertama kali menjadi model iklan.

Menerusi laman sosial Instagram, Shahida berkongsi dia tidak menyangka panggilan daripada agensi pengiklanan menjadi pencetus kepada iklan pertamanya sewaktu berusia 20 tahun.

“Masa ni umur 20 tahun. Ada sesiapa ingat tak ni iklan apa?

“Saya dapat berlakon iklan ni macam tiba-tiba je. Ibaratnya macam tak ada angin, tak ada ribut, dapat panggilan daripada agensi iklan suruh datang casting.

“Saya seumur hidup tak pernah pergi casting, mula-mula ingat t1ipu. Tapi bila asyik telefon banyak kali suruh saya datang, saya pergi.

“Saya kena senyap-senyap pergi dengan mak sebab ayah tak bagi pergi ta kut kena t1ipu,” tulis Shahida sebagai kapsyen foto iklan.

Menerusi iklan yang disiarkan pada tahun 2006 itu, Shahida memegang watak sebagai pelajar kolej yang meraih keyakinan untuk rapat dengan seorang pelajar lelaki setelah menggunakan syampu yang khusus untuk wanita bertudung.

Tambah Shahida lagi, dia mengakui agak sukar untuk berlakon iklan kerana sifatnya yang pema lu dan tak banyak cakap.

“Saya ni pema lu dan tak banyak cakap, sampai tak tidur malam dibuatnya. Lepas tu bila kena panggil casting lagi saya tak nak pergi dah. Macam bukan jiwa saya.

“Tapi sekarang sh00ting ni macam dah sebati pulak sejak saya berniaga, jadi model produk sendiri je,” ujar Shahida lagi.

Selain penggunaan model yang cantik dan kacak, antara daya penarik iklan ini juga adalah penggunaan lagu kumpulan popular tahun 90-an, Ingido yang berjudul Istimewa, cukup menggamit kenangan sehingga ke hari ini.

 

Sumber : Gempak, IG @shahidadherbs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*