Ragakan Baju Raya Keluaran Jakel, Aaron Aziz Pula Terima Temp1as Dari Wargamaya

Nama Aaron Aziz sudah tidak perlu diperkenalkan lagi kepada peminat seni tanah air. Pelakon asal Singapura ini sudah menempa nama sejak tahun 2004 lagi apabila mula mencipta nama melalui cungkilan bakat dari sutradara Erma Fatimah.

Sepanjang kerjayanya, Aaron telah menerima pelbagai anugerah dan pencalonan dalam kerjayanya termasuk Pesta Perdana Singapura, Anugerah Bintang Popular Berita Harian, Anugerah Skrin dan Anugerah MeleTOP Era.

Seiring dengan bakat lakonannya, Aaron juga menempa nama dalam bidang peragaan. Dengan susuk tubuh sado, beliau banyak menerima tawaran untuk memperagakan pakaian dan yang paling terkini sudah tentu daripada Jakel.

Biarpun baru-baru ini kec0h di media sosial berkaitan kisah k0ntr0versi Muzaffar Jakel yang dikatakan mempersen dakan bangsa MeIayu, sedikit sebanyak tempi asnya turut terkena pada Aaron Aziz yang setiap tahun dipilih menjadi duta bagi pakaian raya keluaran syarikat Jakel.

Menerusi intaian di laman IGnya, Aaron dilihat mempr0m0sikan beberapa pakaian keluaran syarikat Jakel baru-baru ini.

Apa yang menarik perhatian, ramai pengikut IGnya memberi komen bahawa mereka tidak akan membeli baju melayu keluaran syarikat Jakel gara-gara kenyataan dari Muzaffar tempohari.

Aaron bagaimanapun men1ngg4lkan beberapa komen yang cuba menyebelahi peminatnya dengan mengatakan bahawa beliu turut tidak setuju dengan kenyataan yang dikeluarkan Muzaffar itu dan beliau benar-benar tersepit dan tidak tau nak buat apa.

“maaf malik…sya boikot jekel….king tk king abg tk abg…ehh sherammm”, kata man_tiger91

“Ye saya minta Maaf la.. saya pun tak tahu nak buat mcm mana”, balas Aaron Aziz.

“Kalau abang aziz ORANG MELAYU, please jangan support JAKEL pendatang ni..

Tamatkan contract dgn JAKEL”, tulis heeyydiii pula.

 

“Ye tak patut dia cakap mcm tu”, balas Aaron lagi.

 

Namun begitu ada juga yang menyebelahi Aaron apabila beliau dide sak untuk menamatkan kontraknya dengan syarikat Jakel.

“arron pun x tau tu, arron dh lama jadi duta jakel, arron buat keje je tu, arron pun tgh pening… Biarlah arron fikirkan… Jgn kita kcam terus”, kata pemilik akaun bernama nicqzai

“awak ingat tamat kontrak macam kasi surat behenti keje ke? Senang macam tu? Ada otak fikir sikit bang, jangan malvk4n bangsa..langgar agreement boleh kena sman tau, kena ganti rvgi pada penaja. Ade fikir x pasal tu? Cakap macam tak sekolah”, tambah juanfaezuan pula.

 

 

Nampaknya kisah Jakel masih belum reda di hati masyarakat Melayu. Walaupun beberapa kenyataan telah dikeluarkan oleh wakil syarikat dan Muzaffar Jakel sendiri, ia belum mampu memulihkan keadaan.

Diharapkan semua pihak yang terkesan dengan kenyataan Muzafar berlapang dada dan melupakannya. Biasalah kadang-kadang manusia melakukan kesi lapan.

Sempena bulan Ramadhan ini, marilah kita saling maaf memaafkan diantara satu sama lain.

 

 

 

Sumber: kitaSteady via jalankami.com via Soya Lemon, Ig @aarondwiaziz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*