“Tiada Rezeki Tempa Nama, Undur Diri Jalan Terbaik” – Harris Baba Ucap Selamat Tinggal Pada Dunia Seni

Penyanyi dan pelakon Harris Baba membuat keputusan mahu meninggalkan industri hiburan selepas kerjayanya yang semakin menurun selama tiga tahun lalu.

Memetik laporan BH Online, graf popularitinya mer0sot selepas dua tahun berehat dan menumpukan perhatian pada perniagaan keluarga di Sabah.

 

“Saya berulang alik hampir setiap minggu dari Sabah ke Kuala Lumpur. Bagaimanapun, tiada rezeki saya menempa nama, jadi saya fikir keputusan mahu berundur diri adalah jalan terbaik.

“Saya berundur diri secara baik daripada syarikat rakaman, World Peace Entertainment walaupun baru lapan bulan menandatangani kontrak,” ulas Harris kepada BH Online.

Terpaksa meninggalkan isteri dan anaknya kerana berulang alik dari Sabah ke Kuala Lumpur setiap minggu, Harris atau nama sebenarnya Khawaja Mohammad Harris Baba, 29, percaya keputusan yang diambil ini merupakan pilihan terbaik.

“Cukuplah, saya berada dalam industri hiburan. Jika diteruskan sekali pun, saya bimbang kerjaya berada di landasan yang sama. Jadi, saya harus bijak membuat keputusan,” ujarnya lagi.

Tambah Harris, dia banyak terlepas momen indah bersama isteri, Nik Naziha Zawawi dan dua cahaya mata, Aleena Ziya, 4, dan Muhammad Umar Baba, 2, sejak tiga tahun lalu. Inilah waktu untuknya menembus kembali masa yang terbuang.

Penyanyi kelahiran kota Singa itu berkata, dia semakin seronok menguruskan perniagaan bersama isteri. Perniagaan milik kakak iparnya diserahkan kepada Harris dan isteri, sejak setahun lalu.

Terdahulu, nama Harris melonjak naik menerusi single Katakan dan drama rantaian, Isteri Tuan Ihsan sekitar tahun 2016.


Namun, dua single Harris berjudul Bagaikan Selalu dan Love Me dilihat gagal meraih perhatian peminat.

Malah, percubaannya menyertai program tarian dan nyanyian Dansa Dan Sing pada awal Januari lalu juga tidak berhasil apabila menjadi peserta pertama yang diumumkan tersingkir.

 

Sumber: BH Online via Gempak, Ig @harrisbaba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*