Tak Boleh Pergi Tuisyen Sebab Kena ‘Berkurung’? PU Azman Nak Ajar Pelajar SPM Secara Live Di Instagram, Percuma!

Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Azman meluahkan hasratnya untuk mengadakan kelas tuisyen live di Instagram secara percuma kepada golongan pelajar.

Menurut PU Azman, tuisyen secara online itu akan memberikan fokus kepada subjek berkaitan agama Islam khusus buat mereka yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

“Cik Man nak buat tuisyen online percuma melalui Instagram Live untuk subjek SPM, Pendidikan Islam, Pendidikan Al-Quran dan As-Sunnah dan Pendidikan Syariah Islamiah,” tulisnya menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya.p>

Justeru, katanya, dia meminta jasa baik mana-mana pihak yang boleh memberikan buku teks untuk dijadikan sebagai panduan mengikut silibus pembelajaran.

“Siapa boleh pinjamkan buku teks? Cik Man akan huraikan ikut sukatan SPM dan huraian tambahan.

“Cik Man cuba bantu mana yang boleh. Jangan cadangkan download (muat turun) ya sebab Cik Man nak pegang buku ketika mengajar, lebih selesa,” jelasnya.

 

Hasratnya itu kemudian menerima pelbagai respons positif dalam kalangan pengikutnya.

Rata-rata memuji tindakan PU Azman yang menyediakan peluang tuisyen secara online lebih-lebih lagi apabila kini masing-masing perlu mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan untuk kekal berada di rumah.

“Bagusnya Cik Man. Semoga dimurahkan rezeki dan ganjaran pahala mengajar.

“Automatik dapat A+ lah Pendidikan Islam calon SPM tahun ni

“Baguslah Cik Man ni buat tuisyen percuma, saya pun nak jadi pelajar balik,” kata sebahagian pengikutnya.

PU Azman yang mempunyai lebih 1.6 juta pengikut di Instagram sering mengadakan sesi soal jawab bersama pengikutnya berkaitan hal agama.

 

 

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*