“Tiap kali tengok, mesti mengalir air mata” – Mawar Rashid buat kejutan untuk ibunya.

Setiap orang pasti merindui ibu mereka terutamanya mereka yang terpaksa tinggal berjauhan demi mengikuti suaminya.

Hal ini turut dilalui ibu kepada pelakon Mawar Rashid, Marinee Abdullah yang berjauhan dengan ibunya yang berasal dari Chiangmai, Thailand.

Mawar atau nama penuhnya, Wan Mawar Shaputri binti Wan Abdul Rashid berkata, ibunya berpindah ke Malaysia apabila berkahwin dengan ayahnya, Wan Abdul Rashid (arw4h) ketika berumur 24 tahun. Ibunya terpaksa meninggalkan keluarganya dia Chiangmai.

Mawar serta adik beradiknya telah berpakat membuat kejutan untuk ibunya tersayang apabila secara senyap-senyap merancang membelikan tiket kapal terbang untuk nenek dan makciknya datang ke Malaysia.

Mawar berkongsi perkara tersebut di IGTV instagram miliknya.


“Surprise Mommy! Tiap kali tengok, mesti mengalir air mata. Surprise from us to you mommy. Kasih sayang antara anak dan ibu.

“Mawar & siblings buat surprise kat mommy, kami diam-diam beli ticket nenek & aunty dari Chiangmai datang ke sini untuk jumpa mommy.

“Alhamdulillah, Mommy menangis happy g1le dapat duduk dengan nenek kat sini. Nenek akan duduk sebulan kali ni. Last nenek datang 2 tahun lepas, masa wedding Mawar. Sebenarnya Atok Mawar baru men1nggal 6 bulan yang lepas,” tulis Mawar di IGTV instagram miliknya.


Tambah Mawar lagi, dia faham apa yang dirasai ibunya kerana dia sendiri tidak dapat membayangkan jika terpaksa berjauhan dengan ibunya.

 

“Mommy, you’re a super woman! Mommy memang jadi contoh yang terbaik untuk kitorg. Terima kasih atas didikan dan tunjuk ajar mommy. Adik bangga ngan mommy. Terima kasih sebab banyak berk0rban untuk kita orang,” tulis Mawar lagi.

Tambah Mawar lagi, tidak ada perkara yang paling bahagia selain perasaan bila kita dapat membuat ibu kita gembira.


Mawar Rashid atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid berkahwin dengan Raden Ahamd Faizal Yaakob pada 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata.

 

Sumber: Ig Mawar Rashid

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*